SHARE

У паду војног транспортног авиона “Антонов” на западу Русије погинуло је свих 12 чланова посаде, саопштили су званични извори.Остаци летјелице типа “Ан-22”, која је била на пробном лету, пронађени су у региону Туле.

Авион руских ваздухопловних снага полетио је синоћ око 21.00 час по локалном времену из Воронеја ка региону Твер.Око сат времена након полијетања становници Тула видјели су авион и потом зачули експлозију. Остаци авиона пронађени су у пољу јутрос око три часа, а сви војници су погинули.

Портпарол тужилаштва московског војног округа Наталија Земскова изјавила је да је сувише рано говорити о узроцима несреће.

Портпарол Министарства одбране Игор Конашенков потврдио је информације о паду авиона и додао да још нису пронађене црне кутије.

Он је додао да лоши временски услови отежавају рад истражних органа.

“Регион гдје се догодила несрећа захватила је сљежна олуја”, изјавио је Конашенков.

Тужилаштво Московског војног округа је саопштило да је авион из 1974. године био на лету од Вороњежа ка Тули и изводио је вјежбу превожења војника, путника, опреме и терета.

“Власти су одлучиле да суспендују све летове авиона Ан-22 и Ту-95 МЦ који имају сличне моторе као авион који се срушио док не буде утврђен узрок несреће”, изјавио је Конашенков, додајући да је то уобичајена пракса.

Замјеник директора Центра за стратешке и технолошке аланизе Константин Макијенко изјавио је да Русија тренутно има најмање 10 теретних авиона Ан-22.

SHARE

Оставите одговор