SHARE

Предсједник СДА Сулејман Тихић изјавио је да ова странка сутра неће учествовати на састанку политичких странака у Сарајеву и истакао да ова странка не жели да разговара у форми етничких блокова.Тихић је рекао да је СДА против начина заказивања и одржавања овог састанка, те да не жели да учествује у разговорима о формирању власти са Савезом за бољу будућност Фахрудина Радончића.

“Поготово смо против након састанка у Мостару, гдје су се састала два политичка етничка блока Срба и Хрвата, те изјава које су том приликом дали”, рекао је данас Тихић новинарима.

Тихић је навео да СДА не може прихватити да разговара са неким странкама које су та два етничка блока позвала, прецизирајући да је то Савез за бољу будућност.

Према Тихићевим ријечима, блок који су формирали СДА, СДП, ХСП и Народна странка “Радом за бољитак” није етнички, већ, у првом реду, програмски.

“Понудили смо платформу и другима, то није платформа само за ове четири странке”, додао је Тихић.

Сутра би у Сарајеву, на позив ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СНСД и СДС, требало да буде одржан састанак политичких странака које учествују у Парламентарној скупштини БиХ на којима би требало да разговарају о конституисању власти у БиХ.

SHARE

Оставите одговор