Predsjednik Demokratske partije Dragan Čavić rekao je da na sutrašnjoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske /RS/ neće podržati novu vladu RS i mandatara Aleksandra Džombića, jer nije dobio na uvid njegov program.„Još nisam vidio program rada novog premijera i ne znam kako će biti riješena mnogobrojna ekonomska pitanja u RS“, rekao je novinarima Čavić.

Komentarišući izbor Vijeća naroda RS, Čavić je ocijenio da je izbor Momira Malića za predsjedavajućeg tog radnog tijela „osveta SNSD-a prema SDP BiH, koji je podržao izbor Mladena Ivanića u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH“.

Čavić je ocijenio da sutrašnji sastanak predstavnika političkih stranaka u Sarajevu predstavlja neodgovornost prema građanima koji su ih podržali na prethodnim izborima.

„Ne razumijem zašto SDS podržava priču o trećem entitetu, s obzirom da je Dejtonski sporazum jedino što štiti RS“, zaključio je Čavić.

Sastanak političkih lidera za sutra u Sarajevu zakazali su HDZ BiH, HDZ 1990, SNSD i SDS.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik ranije je potvrdio dolaza na sastanak političkih stranaka koji je najavljen za ovu sedmicu u Sarajevu, dok su lideri SDP-a Zlatko Lagumdžija i SDA Sulejman Tihić rekli da se neće odazvati.

Ostavi poruku