SHARE

Предсједник Демократске партије Драган Чавић рекао је да на сутрашњој сједници Народне скупштине Републике Српске /РС/ неће подржати нову владу РС и мандатара Александра Џомбића, јер није добио на увид његов програм.“Још нисам видио програм рада новог премијера и не знам како ће бити ријешена многобројна економска питања у РС”, рекао је новинарима Чавић.

Коментаришући избор Вијећа народа РС, Чавић је оцијенио да је избор Момира Малића за предсједавајућег тог радног тијела “освета СНСД-а према СДП БиХ, који је подржао избор Младена Иванића у Дом народа Парламентарне скупштине БиХ”.

Чавић је оцијенио да сутрашњи састанак представника политичких странака у Сарајеву представља неодговорност према грађанима који су их подржали на претходним изборима.

“Не разумијем зашто СДС подржава причу о трећем ентитету, с обзиром да је Дејтонски споразум једино што штити РС”, закључио је Чавић.

Састанак политичких лидера за сутра у Сарајеву заказали су ХДЗ БиХ, ХДЗ 1990, СНСД и СДС.

Предсједник СНСД-а Милорад Додик раније је потврдио долаза на састанак политичких странака који је најављен за ову седмицу у Сарајеву, док су лидери СДП-а Златко Лагумџија и СДА Сулејман Тихић рекли да се неће одазвати.

SHARE

Оставите одговор