SHARE

Бивши хрватски премијер Иво Санадер изјаснио се данас пред Покрајинским судом у Салцбургу да не жели да буде изручен Хрватској, након чега је аустријски суд донео одлуку којом му продужава притвора за још месец дана.Портпарол државног тужилаштва у Салцбургу Барбара Фајхтингер саопштила је после заседања суда да Санадер није прихватио изручење Хрватској, на савет својих адвоката.

Наиме, адвокати још нису имали увид у документацију из Хрватске па су свом клијенту саветовали да још увек не прихвати изручење, што би убрзало процедуру екстрадиције.

Следеће саслушање у вези са екстрадицијом могло би бити одрзано 27. јануара.

Суд је одлуку о продужењу притвора образложио даљим постојањем опасности од бекства и прикривањем доказа.

Санадер је побегао из Хрватске 9.децембра да би дан касније био  ухапшен у Аустрији где му је следећег дана дежурни судија одредио екстрадициони притвор од 14 дана.

До сада је два пута саслушан од стране аустријских власти – први пут од стране истражног одбора парламента покрајине Корушка у вези са афером Хипо банка, а други пут од стране државног тужилаштва за борбу приотив корупције на основу пријаве једне банке из покрајине Тирол, која је изразила сумњу у прање новца.

SHARE

Оставите одговор