Vrhovni državni tužilac Ranka Čarapić rekla je da hapšenja čelnika budvanske lokalne vlasti nemaju nikakve veze sa politikom, i da nije bilo političkih uticaja na istragu slučaja “Zavala“.„Odluka o hapšenju deset osoba osumnjičenih za slučaj `Zavala` nema nikakve veze sa politikom. Donesena je u trenutku kada su se za to stekli zakonski uslovi, odnosno onda kada smo obezbijedili dovoljno dokaza za osnovanu sumnju da su ova lica izvršila određena krivična djela“, rekla je Čarapićeva za podgorički list “Pobjeda“.

Ona je ocijenila da je crnogorsko društvo do te mjere ispolitizovano da se nijedna odluka ne može donijeti, a da ne bude stavljena u politički kontekst.

Čarapićeva je navela da je tokom istrage slučaja “Zavala“ nikada niko nije zvao iz vlasti ili političkih krugova da pita zašto toliko traje ili zašto je odluka donesena baš sada.

„Niko me nije zvao ni u posljednjih nekoliko dana da pita zašto smo tako odlučili“, rekla je Čarapićeva.

U policijskoj akciji u Budvi u petak uhapšeno je deset lokalnih čelnika, među kojima predsjednik i potpredsjednik opštine Rajko Kuljača i Dragan Marović – brat potpredsjednika crnogorske Vlade u ostavci Svetozara Marovića.

Oni su osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, čime su preduzeću „Zavala invest“ iz Budve pribavili protivpravnu imovinsku korist na štetu opštine u većem iznosu.

Ostavi poruku