SHARE

Врховни државни тужилац Ранка Чарапић рекла је да хапшења челника будванске локалне власти немају никакве везе са политиком, и да није било политичких утицаја на истрагу случаја ”Завала”.“Одлука о хапшењу десет особа осумњичених за случај `Завала` нема никакве везе са политиком. Донесена је у тренутку када су се за то стекли законски услови, односно онда када смо обезбиједили довољно доказа за основану сумњу да су ова лица извршила одређена кривична дјела”, рекла је Чарапићева за подгорички лист ”Побједа”.

Она је оцијенила да је црногорско друштво до те мјере исполитизовано да се ниједна одлука не може донијети, а да не буде стављена у политички контекст.

Чарапићева је навела да је током истраге случаја ”Завала” никада нико није звао из власти или политичких кругова да пита зашто толико траје или зашто је одлука донесена баш сада.

“Нико ме није звао ни у посљедњих неколико дана да пита зашто смо тако одлучили”, рекла је Чарапићева.

У полицијској акцији у Будви у петак ухапшено је десет локалних челника, међу којима предсједник и потпредсједник општине Рајко Куљача и Драган Маровић – брат потпредсједника црногорске Владе у оставци Светозара Маровића.

Они су осумњичени за злоупотребу службеног положаја, чиме су предузећу “Завала инвест” из Будве прибавили противправну имовинску корист на штету општине у већем износу.

SHARE

Оставите одговор