SHARE

Хрватска премијерка Јадранка Косор ускоро би требало да буде испитана у својству предсједнице Владе и ХДЗ-а и о сазнањима о постојању новца из “црног фонда” ХДЗ-а, пише “Вечерњи лист” позивајући се на изворе из Ускока.У процесу против бившег премијера Иве Санадера, који је у притвору, требало би да свједочи око стотину свједока из врха ХДЗ-а и Владе о њиховим сазнањима у корупцијским аферама.

Међу свједоцима су Дарко Милиновић, Владимир Шекс, Петар Чобанковић, Андрија Хебранг, Иван Јарњак, Божидар Калмета, Иван Шукер, те актуелни главни секретар ХДЗ-а Бранко Бачић.

Требало би да свједоче и предсједник Сабора Лука Бебић, затим Гордан Јандроковић, те Божо Бишкупић, као и Катарина Фучек, министарка Марина Матуловић-Дропулић, предсједница Младежи ХДЗ-а Мартина Банић, те Иванка Роксандић. Као свједоци се наводе и Бранко Вукелић, Јасен Месић, потом Санадеров пријатељ Петар Селем, пише лист.

Од коалиционих партнера из времена када је Санадер био на власти биће позван Владимир Јордан, бивши предсједник Хрватске странке умировљеника што, пише “Вечерњи лист”, даје повод за питање ког предсједника странке је Санадер за пола милиона куна придобио за коалиционог партнера.

О околностима куповине медија треба да буду саслушани Ратко Мачек, Маркица Ребић, Ивица Маријачић, Томислав Ивић, те Драган Веселчић

Санадер се од 10. децембра налази у притвору у Салцбургу на основу хрватске потјернице. Он је у Хрватској осумњичен за умијешаност у корупционашку аферу “Фими медија”, те за злопотребу положаја и овлашћења у случају незаконитог пословања ХЕП-а и “Диокиј

SHARE

Оставите одговор