Hrvatska premijerka Jadranka Kosor uskoro bi trebalo da bude ispitana u svojstvu predsjednice Vlade i HDZ-a i o saznanjima o postojanju novca iz „crnog fonda“ HDZ-a, piše „Večernji list“ pozivajući se na izvore iz Uskoka.U procesu protiv bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je u pritvoru, trebalo bi da svjedoči oko stotinu svjedoka iz vrha HDZ-a i Vlade o njihovim saznanjima u korupcijskim aferama.

Među svjedocima su Darko Milinović, Vladimir Šeks, Petar Čobanković, Andrija Hebrang, Ivan Jarnjak, Božidar Kalmeta, Ivan Šuker, te aktuelni glavni sekretar HDZ-a Branko Bačić.

Trebalo bi da svjedoče i predsjednik Sabora Luka Bebić, zatim Gordan Jandroković, te Božo Biškupić, kao i Katarina Fuček, ministarka Marina Matulović-Dropulić, predsjednica Mladeži HDZ-a Martina Banić, te Ivanka Roksandić. Kao svjedoci se navode i Branko Vukelić, Jasen Mesić, potom Sanaderov prijatelj Petar Selem, piše list.

Od koalicionih partnera iz vremena kada je Sanader bio na vlasti biće pozvan Vladimir Jordan, bivši predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika što, piše „Večernji list“, daje povod za pitanje kog predsjednika stranke je Sanader za pola miliona kuna pridobio za koalicionog partnera.

O okolnostima kupovine medija treba da budu saslušani Ratko Maček, Markica Rebić, Ivica Marijačić, Tomislav Ivić, te Dragan Veselčić

Sanader se od 10. decembra nalazi u pritvoru u Salcburgu na osnovu hrvatske potjernice. On je u Hrvatskoj osumnjičen za umiješanost u korupcionašku aferu „Fimi medija“, te za zlopotrebu položaja i ovlašćenja u slučaju nezakonitog poslovanja HEP-a i „Diokij

Ostavi poruku