SHARE

Московски аеродром “Домодедово” затворен је данас за саобраћај и више од 30.000 људи остало је заробљено у градском метроу услед нестанка струје због ледене кише која је падала целе ноћи, јавила је руска новинска агенција РИА Новости.Компанија “Уједињена електромрежа Московског региона” саопштила је да је око 100.000 људи у московском региону погођено нестанком струје.

Руски агенција Итар Тас с додаје да су челници компаније навели да је 86 далековода и 27 подстаница ван снаге у Московском региону.

Портпаролка аеродрома “Домодедово” саопштила је да су обустављени летови са најпрометнијег аеродрома у Русији пошто су ван фукције две подстанице за напајање електричном енергијом.

Авионима није дозвољено полетање нити слетање на “Домодедово” уз најаве да ће аеродром поново бити отворен за саобраћај до краја дана.

Друга два московска аеродрома “Шереметјево” и “Внуково” нормално раде, преносе агенције.

Агенција АП наводи да је више од 30.000 људи остало заробљено у московском метроу због прекида у снабдевању електричном енергијом.

Температура у Москви се кретала око нула степени Цензијуса у суботу и недељу рано ујутру па се киша која је пада током ноћи ледила при тлу и саобраћајнице оковала ледом и путеве претворила у ледену стазе. Многи електрични водови оковани и отежани ледом су попуцали и прекинуто је напајање струјом.

Агенције наводе да су и неке железничке линије такође у прекиду.

SHARE

Оставите одговор