SHARE

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је данас Тањугу да је један од главноосумњичених за ратни злочин из 1999. године у селу Ћушка, на Косову и Метохији, припадник “Шакала” Зоран Обрадовић, звани Бубица, ухапшен у Немачкој.Вукчевић је навео да је Обрадовић ухапшен по потерници коју је за њим расписала Србија, додајући да очекује да ће он убрзо бити изручен.

Тужилац је додао да су и остали осумњичени за тај злочин, који су и даље у бекству, лоцирани у иностранству.

Пред Одељењем за ратне злочине Вишег суда у Београду у понедејлак, 20. децембра, почело је судјење деветорици припадника јединице “Шакали” за злочин у селу Ћушка, код Пећи, а за још 16 осумњичених, који су у бекству, расписана је Интерполова потерница.

Оптужница их терети да су 14. маја 1999. године у том селу убили 44 цивила, уништли и запалили више од 40 кућа, а око 400 албанских цивила, жена, деце и стараца, протерали и опљачкали.

Тужилаштво за ратне злочине иницирало је финансијску истрагу против оптужених за злочине у Ћушки, због сумње да су пљачкањем цивила стекли имовинску корист и да су ти злочини вршени из тих побуда.

SHARE

Оставите одговор