SHARE

Предсједник Републике Српске (РС) Милорад Додик изјавио је Срни да ће Српска имати адекватан одговор на опструкцију СДП-а БиХ због које још није конституисано Вијеће народа РС.Предсједник Додик је рекао да је очигледно да је СДП ушао у процес блокирања “свега и свачега”, зарад афирмације само једног циља, а то је да се ухљеби Златко Лагумџија.

“Ми ћемо имати адекватан одговор на то”, поручио је Додик.

Бошњачки делегати у Вијећу народа РС опструисали су јуче конституисање Вијеће народа РС, јер Мирсад Ђапо из СДП-а БиХ није добио подршку за функцију предсједавајућег Вијећа.

Додик, који је и лидер СНСД-а, рекао је да ће доћи на састанак политичких странака који је најављен за наредну седмицу у Сарајеву, иако су лидери СДП-а Златко Лагумција и СДА Сулејман Тихић изјавили да они неће доћи.

“Бићу тамо када је заказан састанак, иако је индикативно да сарајевске партије не желе да дођу”, рекао је Додик.

Додик је прије два дана у Мостару, након састанка СНСД-а, СДС-а, ХДЗ-а БиХ и ХДЗ-а 1990, рекао да ће се легитимни представници српског и хрватског народа у БиХ 28. или 29. децембра у Сарајеву састати са легитимним представницима бошњачког народа како би разговарали о даљим корацима у БиХ.

SHARE

Оставите одговор