Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je Srni da će Srpska imati adekvatan odgovor na opstrukciju SDP-a BiH zbog koje još nije konstituisano Vijeće naroda RS.Predsjednik Dodik je rekao da je očigledno da je SDP ušao u proces blokiranja „svega i svačega“, zarad afirmacije samo jednog cilja, a to je da se uhljebi Zlatko Lagumdžija.

„Mi ćemo imati adekvatan odgovor na to“, poručio je Dodik.

Bošnjački delegati u Vijeću naroda RS opstruisali su juče konstituisanje Vijeće naroda RS, jer Mirsad Đapo iz SDP-a BiH nije dobio podršku za funkciju predsjedavajućeg Vijeća.

Dodik, koji je i lider SNSD-a, rekao je da će doći na sastanak političkih stranaka koji je najavljen za narednu sedmicu u Sarajevu, iako su lideri SDP-a Zlatko Lagumcija i SDA Sulejman Tihić izjavili da oni neće doći.

„Biću tamo kada je zakazan sastanak, iako je indikativno da sarajevske partije ne žele da dođu“, rekao je Dodik.

Dodik je prije dva dana u Mostaru, nakon sastanka SNSD-a, SDS-a, HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, rekao da će se legitimni predstavnici srpskog i hrvatskog naroda u BiH 28. ili 29. decembra u Sarajevu sastati sa legitimnim predstavnicima bošnjačkog naroda kako bi razgovarali o daljim koracima u BiH.

Ostavi poruku