Tridesetak sezonskih radnika trebinjskog preduzeća „Agrokop“ okupilo se danas ispred poslovnih prostorija firme izražavajući nezadovoljstvo zbog neisplaćenih naknada za branje grožđa i višanja.Radnici napominju da je berba završena još u oktobru, a da menadžement firme stalno odlaže isplatu njihovih zarada.

Radnik Neđo Miletić kaže da im je direktor „Agrokopa“ Risto Drobnjak nedavno obećao da će naknade biti isplaćene danas, ali to se nije dogodilo.

Prema njegovim riječima, takvo ponašanje poslodavaca očit je primjer zašto iz godine u godinu sve manji broj sezonaca radi u „Agrokopu“.

„Nas troje iz porodice zaradilo je 700 KM u `Agrokopu`. To je možda za nekoga ništa, ali za nas je veliko“, kaže Miletić.

Novka Šupljeglav, koja kao sezonski radnik u „Agrokopu“ radi već šest godina, rekla je da nikada do sada isplata zarada nije ovoliko kasnila.

„Grožđe koje smo brali ove sezone bilo je kvalitetno i prodato je 150 vagona, a novca za naše zarade nema i pitam se kako je to moguće“, navela je Novka Šupljeglav, dodajući da su sezonci radili i svaki vikend.

U vrijeme okupljanja radnika vrata preduzeća su bila zatvorena, a radnici agencije za bezbjednost im nisu dozvoljavali da uđu u zgradu.

U telefonskom razgovoru direktor „Agrokopa“ Risto Drobnjak rekao je Srni da je trenutno na službenom putovanju i da je u toku sređivanje dokumentacije za podizanje kredita kako bi sezonskim radnicima mogle biti isplaćene zarade.

„Novac nismo uspjeli da obezbijedimo iz tehničkih razloga, ali se nadam da ćemo to uraditi za nekoliko dana“, istakao je Drobnjak, napominjući da sezonski radnici „Agrokop“ koštaju oko 250.000 KM.

Drobnjak je rekao da su radnici agencije za bezbjednost angažovani zbog ranijeg „neprilagođenog“ ponašanja radnika.

Ostavi poruku