SHARE

Тридесетак сезонских радника требињског предузећа “Агрокоп” окупило се данас испред пословних просторија фирме изражавајући незадовољство због неисплаћених накнада за брање грожђа и вишања.Радници напомињу да је берба завршена још у октобру, а да менаџемент фирме стално одлаже исплату њихових зарада.

Радник Неђо Милетић каже да им је директор “Агрокопа” Ристо Дробњак недавно обећао да ће накнаде бити исплаћене данас, али то се није догодило.

Према његовим ријечима, такво понашање послодаваца очит је примјер зашто из године у годину све мањи број сезонаца ради у “Агрокопу”.

“Нас троје из породице зарадило је 700 КМ у `Агрокопу`. То је можда за некога ништа, али за нас је велико”, каже Милетић.

Новка Шупљеглав, која као сезонски радник у “Агрокопу” ради већ шест година, рекла је да никада до сада исплата зарада није оволико каснила.

“Грожђе које смо брали ове сезоне било је квалитетно и продато је 150 вагона, а новца за наше зараде нема и питам се како је то могуће”, навела је Новка Шупљеглав, додајући да су сезонци радили и сваки викенд.

У вријеме окупљања радника врата предузећа су била затворена, а радници агенције за безбједност им нису дозвољавали да уђу у зграду.

У телефонском разговору директор “Агрокопа” Ристо Дробњак рекао је Срни да је тренутно на службеном путовању и да је у току сређивање документације за подизање кредита како би сезонским радницима могле бити исплаћене зараде.

“Новац нисмо успјели да обезбиједимо из техничких разлога, али се надам да ћемо то урадити за неколико дана”, истакао је Дробњак, напомињући да сезонски радници “Агрокоп” коштају око 250.000 КМ.

Дробњак је рекао да су радници агенције за безбједност ангажовани због ранијег “неприлагођеног” понашања радника.

SHARE

Оставите одговор