SHARE

Амерички председник Барак Обама урадио је квалитетно свој посао прогуравш у Сенату ратификацију најважнијег документ, новог руско-америчког Споразума о ограничењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ-3), изјавио је данас руски председник Дмитриј Медведев.Са Обамом је лако радити,  уме да слуша и чује, није роб стереотипа. Он испуњава своја обећања – био то СТАРТ, била то Светска трговинска организација или рад на међународним питањима, рекао је Медведев у интервјуу водећим руским телевизијама – Русија, Први канал и НТВ.

Медведев је изразио уверење да ће СТАРТ-3 постати камен-темељац за безбедност у свету и на европском континенту за наредне деценије, пренео је Итар-Тас с.

Руски председник је изразио наду да ће, без обзира што је Обамина администрација изгубила већину у Сенату, америчко друштво и естаблишмент имати такта и издржати наставак ресетовања односа са Русијом.

Јасно да у Америци постоје људи који се са симпатијом односе према тзв. Ресетовању, а постоје и људи који се тресу од тога, који сматрају да је сво зло концентрисано у Руској Федерацији, рекао је Медведев.

Надам се, међутим, да ће америчко друштво И естаблишмент имати такта И стрпљења да се настави тај курс, додао је руски председник.

SHARE

Оставите одговор