SHARE

Платформа СДП-а БиХ о програмској сарадњи са СДА, ХСП-ом БиХ и Народном странком “Радом за бољитак” само ће погоршати одраније сложене односе унутар Федерације БиХ, односно између Хрвата и Бошњака, оцијенио је предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић.Ђокић се не плаши да би то могло битно да утиче на стање и односе унутар Републике Српске.

Говорећи о приједлогу из платформе да се поново на дневни ред стави априлски пакет уставних промјена, Ђокић је рекао да враћање на политичка рјешења која су дио политичке прошлости никоме не могу да донесу било какве политичке користи. “Таква стратегија само може додатно да погорша односе у БиХ”, рекао је Ђокић за “Глас Српске”.

Он је истакао да са мандатаром Александром Џомбићем очекује завршне консултације у вези са формирањем нове владе РС, сматрајући да објективне околности неће спријечити да Српска добије нову извршну власт до краја године.

Ђокић је изразио задовољство усвојеном економском политиком за наредну годину, јер одражава суштину укупног стања у Српској, додајући да је оптимиста да се и у идућој години може одржати економска, политичка и социјална стабилност РС.

SHARE

Оставите одговор