Platforma SDP-a BiH o programskoj saradnji sa SDA, HSP-om BiH i Narodnom strankom „Radom za boljitak“ samo će pogoršati odranije složene odnose unutar Federacije BiH, odnosno između Hrvata i Bošnjaka, ocijenio je predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić.Đokić se ne plaši da bi to moglo bitno da utiče na stanje i odnose unutar Republike Srpske.

Govoreći o prijedlogu iz platforme da se ponovo na dnevni red stavi aprilski paket ustavnih promjena, Đokić je rekao da vraćanje na politička rješenja koja su dio političke prošlosti nikome ne mogu da donesu bilo kakve političke koristi. „Takva strategija samo može dodatno da pogorša odnose u BiH“, rekao je Đokić za „Glas Srpske“.

On je istakao da sa mandatarom Aleksandrom Džombićem očekuje završne konsultacije u vezi sa formiranjem nove vlade RS, smatrajući da objektivne okolnosti neće spriječiti da Srpska dobije novu izvršnu vlast do kraja godine.

Đokić je izrazio zadovoljstvo usvojenom ekonomskom politikom za narednu godinu, jer odražava suštinu ukupnog stanja u Srpskoj, dodajući da je optimista da se i u idućoj godini može održati ekonomska, politička i socijalna stabilnost RS.

Ostavi poruku