SHARE

Суд БиХ потврдио је оптужницу за терористички напад на полицијску станицу у Бугојну – Харис Чаушевић, Аднан Харачић и Насер Палисламовић терете се за тероризам, а Емин Османагић, Харис Шпаго и Неџад Кешко за помоћ починиоцу послије учињеног кривичног дјела.Чињењем овог кривичног дјела оптужени су имали циљ да озбиљно застраше становништво и озбиљно дестабилизују основне политичке, уставне и друштвене структуре БиХ, саопштено је из Суда БиХ.

Османагић, Шпаго и Кешко оптужени су да су прикривањем и на други начин пружили помоћ починиоцу кривичног дјела, за шта је законом БиХ прописана казна дуготрајног затвора.

Бугојанац Харис Чаушевић звани Окс, који је припадник вехабијског покрета и радикалних исламистичких идеја, те одраније познат полицији по насилничким изгредима, терети се да је 28. јуна, са осталим осумњиченим, поставио и активирао 15 килограма експлозива испред Полицијске станице у Бугојну, приликом чега је погинуо полицајац Тарик Љубушкић, док је полицајка Едина Хиндић теже рањена.

Медији у Федерацији данас пишу да се на Влашићу 19. децембра појавила група од десетак наоружаних вехабија.

Уочени су у кланцу на Шантића путу, у маскирним униформама, са ранцима на леђима и наоружани пушкама, пиштољима и ножевима, а међу њима је било пет до шест вехабија који су разговарали на арапском.

Према наводима медија, појављивање вехабија у пуној ратној опреми изазвало је страх код становништва, о чему је обавијештена и полиција.

Портпарол командира полиције Министарства унутрашњих послова Средњебосанског кантона Сефир Баручија рекао је Срни да Полицијској станици Травник и полицијској испостави на Влашићу није пријављен било какав скуп вехабија, поготово не наоружаних.

SHARE

Оставите одговор