Narodna skupština Republike Srpske (RS) danas će razmatrati prijedloge izmjena i dopuna zakona o porezu na dohodak, o doprinosima i o fiskalnim kasama.Na dnevnom redu su prijedlozi zakona o izmjenama i dopunama zakona o platama zaposlenih u organima uprave i o platama zaposlenih u MUP-u RS, kazneno-popravnim ustanovama i sudskoj policiji po hitnom postupku, o kojima će se voditi objedinjena rasprava.

Poslanici će razmatrati i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prenosu prava svojine na kapitalu RS u preduzećima koja obavljaju komunalne djelatnosti na jedinice lokalne samouprave, takođe po hitnom postupku.

Na dnevnom redu su i Prijedlog zakona o izvršenju budžeta RS za 2011. godinu po hitnom postupku i Prijedlog odluke o izmjeni odluke o prihvatanju zaduženja i finansijskog doprinosa prema Kreditnom zavodu za obnovu Frankfurt na Majni za projekat „Gradski sistem vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda u Banjaluci“.

U dva dana zasjedanja usvojeni su – uz brojne amandmane i zaključke – Budžet RS za 2011. godinu u okviru jednakom ovogodišnjem – 1,6 milijardi KM.

Usvojena je i Ekonomska politika, čiji ciljevi su zaštita i očuvanje radnih mjesta, podrška privredi, očuvanje socijalne stabilnosti, zadržavanje fiskalne stabilosti RS i nivoa javnih investicija, projekti javno-privatnog partnerstva, zaštita od elementarnih nepogoda, podrška finansijskom sektoru i nastavak reformi obrazovanja.

Po hitnom postupku usvojen je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o električnoj energiji kojim se uslovi isporuke struje Brčko distriktu izjednačavaju sa uslovima u Srpskoj.

Ostavi poruku