SHARE

Народна скупштина Републике Српске (РС) данас ће разматрати приједлоге измјена и допуна закона о порезу на доходак, о доприносима и о фискалним касама.На дневном реду су приједлози закона о измјенама и допунама закона о платама запослених у органима управе и о платама запослених у МУП-у РС, казнено-поправним установама и судској полицији по хитном поступку, о којима ће се водити обједињена расправа.

Посланици ће разматрати и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о преносу права својине на капиталу РС у предузећима која обављају комуналне дјелатности на јединице локалне самоуправе, такође по хитном поступку.

На дневном реду су и Приједлог закона о извршењу буџета РС за 2011. годину по хитном поступку и Приједлог одлуке о измјени одлуке о прихватању задужења и финансијског доприноса према Кредитном заводу за обнову Франкфурт на Мајни за пројекат “Градски систем водоснабдијевања и одвођење отпадних вода у Бањалуци”.

У два дана засједања усвојени су – уз бројне амандмане и закључке – Буџет РС за 2011. годину у оквиру једнаком овогодишњем – 1,6 милијарди КМ.

Усвојена је и Економска политика, чији циљеви су заштита и очување радних мјеста, подршка привреди, очување социјалне стабилности, задржавање фискалне стабилости РС и нивоа јавних инвестиција, пројекти јавно-приватног партнерства, заштита од елементарних непогода, подршка финансијском сектору и наставак реформи образовања.

По хитном поступку усвојен је и Закон о измјенама и допунама Закона о електричној енергији којим се услови испоруке струје Брчко дистрикту изједначавају са условима у Српској.

SHARE

Оставите одговор