SHARE

Олујно невријеме, праћено обилним кишама, захватило је југ Калифорније и изазвало поплаве, због којих је евакуисан велики број становника, а пријети опасност и од појаве клизишта.Јака киша захватила је и Аризону, Неваду и Јуту. Метеоролози упозоравају да би се невријеме могло проширити и на остатак САД, те да би до краја седмице могло допријети и до Новог Мексика и обале Мексичког залива.

Више стотина људи евакуисано је из предграђа Лос Анђелеса.

Портпарол обласне канцеларије за јавне радове у Лос Анђелесу Боб Спенсер рекао је да је земља натопљена и да је само питање времена када ће се активирати клизиште.

Пријављена су клизишта у области Лагуна бич након јаких кишних падавина које су захватиле тај регион док је тридесетак људи евакуисано из планинских кућа у кањону Силверадо у области Оранџ.

Јаке кишне падавине изазвале су клизиште, које је прекрило три саобраћајне траке на аутопуту недалеко од града Помоне.

Источно од Лос Анђелеса у области Хајленд на око 104 километра од Лос Анђелеса до 20 кућа захватила је блатна бујица.

“Блатна бујица носила је аутомобиле, усправљала их до 45 степени и затрпавала”, рекао је портпарол државне канцеларије за шуме и заштиту од пожара Бил Питерс.

У мјесту Бивер дам на сјеверозападу Аризоне евакуисан је већи број кућа због великих поплава.

Званичници су почетком седмице наредили евакуацију 232 куће које се налазе у подножју великих брда у предграђима Лос Анђелеса – Ла Канади Флинтриџ и Ла Крешенти.

Упозорења на могућност поплава и ванредне мјере на снази су у Аризони, Невади и Јути./

SHARE

Оставите одговор