SHARE

Уочи гласања о контроверзној реформи образовања у Сенату, хиљаде студената демонстрирају на улицама широм Италије. Сукоби са полицијом у Милану и Палерму. “Тражимо да предлог закона буде одбачен и да се читав систем јавног образовања рефинансира”, саопштила је Студентска мрежа.

Полиција у Риму затворила је прилазе парламенту испред кога су прошле недеље одржани жестоки протести због изгласавања поверења премијеру Силвију Берлусконију.

Демонстрације у Риму у којима учествује више хиљада студената су за сада мирне, али је на улицама Милана и Палерма, на Сицилији, дошло до сукоба између полиције и демонстранта. Демонстрације се одржавају у градовима широм земље, укључујући Венецију, Торино и Перуђу, јавио је Би-би-си.

У Милану је више стотина студената блокирало саобраћај, сукобило се с полицијом узвикујући “нацисти” и “губите се” и упозоравајући да ће блокирати цео град, ако нови закон буде усвојен.

Сукоб две стране у Палерму догодио се када је око хиљаду студената покушало да уђе у седиште регионалног парламента у чему их је спречила полиција.

SHARE

Оставите одговор