SHARE

Посланици СНСД-а неће присуствовати наставку конститутивне сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ која је заказана за данас, потврдила је посланик те странке у парламенту БиХ Душанка Мајкић.“Нема смисла да присуствујемо сједници, јер се још ништа не зна, нити је постигнут било какав договор”, рекла је Мајкићева за “Глас Српске”.

СНСД је позвао привременог предсједавајућег Представничког дома Аднана Башића да одгоди наставак конститутивне сједнице док се странке из ФБиХ не договоре и деблокирају процес формирања власти у институцијама БиХ.

Посланик СНСД-а Милорад Живковић рекао је да није сврсисходно да буде настављена конститутивна сједница Представничког дома, имајући у виду да странке из ФБиХ још нису постигле договор који би омогућио избор новог руководства Дома.

Он је истакао је да послије обављених међустраначких разговора са релевантним партијама није дошло до договора који би омогућио избор новог руководства парламента БиХ и именовање комисије за припрему избора Савјета министара

SHARE

Оставите одговор