SHARE

Налогом Основног суда Источно Сарајево изречена је прва мјера привременог одузимања и забране располагања имовином стеченом криминалом, чија је тржишна вриједност већа од 850.000 КМ, пише “Глас Српске”.Имовина је јуче привремено одузета и блокирана Максиму Лиздеку (38) и Далибору Јањићу (34) и са њима повезаним лицима, као прва фаза у процесу одузимања имовине стечене извршењем кривичних дјела.

Привремено су одузети стамбено-пословни објекат у Мокром, два стана, два аутомобила “голф пет” која се налазе у депоу Центра јавне безбједности (ЦЈБ) Источно Сарајево, а и блокирани су банковни рачуни ових и са њима повезаним лицима.

Ово је прва фаза у законском процесу трајног одузимања нелегално стечене имовине.

На основу извјештаја Одјељења за финансијске истраге и одузимање имовине стечене кривичним дјелима МУП-а Републике Српске (РС), тужилац је у петак, 17. децембра, издао наредбу о привременом одузимању и забрани располагања над имовином, а потом је суд издао налог за блокаду имовине.

Након завршетка криминалистичке истраге над овим лицима, тужилац би требало да изда налог за трајно одузимање имовине стечене извршењем кривичних дјела.

Јединица за посебне истраге МУП-а РС и ЦЈБ Источно Сарајево поднијели су крајем октобра Окружном тужилаштву у том граду допуну извјештаја о почињеном кривичном дјелу против 19 лица, због основане сумње да су као организована криминална група бесправно посјекли 9 123 метра кубна дрвета у Шумском газдинству “Јахорина” вриједна више од 2,1 милион КМ које су препродали преко фирме “Д-Јањић” из Мокрог.

SHARE

Оставите одговор