SHARE

Шеф Клуба посланика СДС-а у Народној скупштини Републике Српске /РС/ Вукота Говедарица затражио је данас од Александра Џомбића да врати мандат за састав Владе РС, оцјењујући да су буџет и економска политика РС за наредну годину “веома лоши и немају додирних тачака”.Говедарица је навео током расправе о Приједлогу економске политике РС за 2011. годину да ова година за РС у економском смислу “није била успјешна и да ће тако остати и у наредној години”.

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Жељко Мирјанић истакао је да су критике СДС-а “паушалне”.

“СДС мора поштовати дигнитет посланика у Народниој скупштини РС. Очекујем да та странка буде конструктивна опозиција”, рекао је Мирјанић.

Посланик СНСД-а у Народној скупштини РС Никола Баштинац нагласио је да није лако провести све циљеве економске политике због економске кризе, али да је Приједлог тог докумета веома добар.

Он је упитао посланике СДС-а какав програм економске политике имају и позвао их да конструктивно дјелују у Народној скупштини РС.

Посланик ПДП-а у Народној скупштини РС Велимир Сакан сматра да економска политика РС за наредну годину има два циља – да представи какво је стање у друштву РС у овој години и да укаже шта се треба урадити како би се лоша економска ситуација поправила.

Он је оцијенио да је Приједлог економске политике за наредну годину “неквалитетан и лош”.

Посланик НДС-а у Народној скупштин РС Крсто Јандрић оцијенио је да сегмент економске политике који се односи на здравство више задовољава форму него што је квалитетан.

Он је нагласио да се мора више пажње посветити образовању кадрова у здравству РС.

SHARE

Оставите одговор