Šef Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske /RS/ Vukota Govedarica zatražio je danas od Aleksandra Džombića da vrati mandat za sastav Vlade RS, ocjenjujući da su budžet i ekonomska politika RS za narednu godinu „veoma loši i nemaju dodirnih tačaka“.Govedarica je naveo tokom rasprave o Prijedlogu ekonomske politike RS za 2011. godinu da ova godina za RS u ekonomskom smislu „nije bila uspješna i da će tako ostati i u narednoj godini“.

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Željko Mirjanić istakao je da su kritike SDS-a „paušalne“.

„SDS mora poštovati dignitet poslanika u Narodnioj skupštini RS. Očekujem da ta stranka bude konstruktivna opozicija“, rekao je Mirjanić.

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS Nikola Baštinac naglasio je da nije lako provesti sve ciljeve ekonomske politike zbog ekonomske krize, ali da je Prijedlog tog dokumeta veoma dobar.

On je upitao poslanike SDS-a kakav program ekonomske politike imaju i pozvao ih da konstruktivno djeluju u Narodnoj skupštini RS.

Poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS Velimir Sakan smatra da ekonomska politika RS za narednu godinu ima dva cilja – da predstavi kakvo je stanje u društvu RS u ovoj godini i da ukaže šta se treba uraditi kako bi se loša ekonomska situacija popravila.

On je ocijenio da je Prijedlog ekonomske politike za narednu godinu „nekvalitetan i loš“.

Poslanik NDS-a u Narodnoj skupštin RS Krsto Jandrić ocijenio je da segment ekonomske politike koji se odnosi na zdravstvo više zadovoljava formu nego što je kvalitetan.

On je naglasio da se mora više pažnje posvetiti obrazovanju kadrova u zdravstvu RS.

Ostavi poruku