SHARE

Програмска платформа СДП-а направљена је по принципу списка лијепих жеља, а њихово условљавање за формирање коалиције на нивоу БиХ на њиховим програмима је илузорно – сматра члан Извршног одбора СНСД-а Милорад Живковић.“СДП се понаша као радикали у Србији говорећи да су добили највише гласова, а игноришу ставове могућих партнера. Ако се тако буду понашали могли би да прођу баш као радикали у Србији и да не буду дио власти”, рекао је Живковић за данашњи “Глас Српске”.

Он је истакао да се на нивоу БиХ власт не може правити према програмским шемама било које странке, већ се само може направити као математички збир, додајући да СДП предлагањем платформе одуговлачи формирање власти.

Живковић је нагласио да је циљ платформе СДП-а да се што више закомпликују односи у БиХ, да се прикаже ЕУ да је оваква држава немогућа и да се поново од ЕУ тражи притисак на Републику Српску /РС/ да пристане на ново мијењање Устава БиХ.

Према његовим ријечима, само стављање у платформу приједлога да ОХР остаје до пријема БиХ у ЕУ и НАТО показује ко не жели да ОХР оде из ове земље, односно да испуни услове који су преостали како би се затворила Канцеларија високог представника.

Подсјећајући да је ОХР често била палица у рукама политичара из ФБиХ за разрачунавање са РС, Живковић је истакао да је само та ставка довољна да покаже да се не може формирати никаква програмска коалиција, јер сви у РС су за затварање ОХР-а.

SHARE

Оставите одговор