SHARE

Предсједник СДА Сулејман Тихић изјавио је да у платформи СДП-а, СДА, ХСП-а БиХ и Народне странке ”Радом за бољитак” нема мјеста за трећи ентитет.Лидер СДА је рекао да је у платформу уграђен документ од десет тачака који су током разговора о формирању коалиције понудили представници ХДЗ-а 1990.

“Платформа је отворена за све странке. Међутим, документ који је договорен са ХДЗ-ом 1990 уграђен је у платформу. Са ХДЗ-ом БиХ ситуација није толико јасна јер у јавности говоре о трећем ентитету док у разговорима са нама тога нема”, рекао је Тихић синоћ за Федералну телевизију.

Тихић је изјавио да је договорена платформа на трагу побољшања рјешења равноправности народа која су понуђена у Дејтону и Вашингтону.

Он сматра да не би требало да због платформе дође до блокаде у институцијама, те изразио увјерење да ће управо примјеном овог документа доћи до побољшања по питању именовања на челне позиције у јавним предузећима, али и у кантонима.

Лидер СДА напоменуо да до сада у разговорима са партнерима није поменуто било које име када је ријеч о носиоцима извршне власти.

Лидери СДП-а БиХ Златко Лагумџија, СДА Сулејман Тихић, Народне странке “Радом за бољитак” Младен Иванковић Лијановић и Хрватске странке права БиХ Звонко Јуришић представили су јуче усаглашену заједничку програмску платформу.

Платформу СДП-а БиХ за заједничко наступање у институцијама БиХ у мандатном периоду 2010-2014. предвиђа успостављање врховног суда БиХ и провођење уставних реформи у три фазе.

SHARE

Оставите одговор