SHARE

Једна ракета типа ” касам” испаљена из појаса Газе пала је јутрос на отворено поље крај вртића у лучком граду Ашкелону на југу Израела, лакше повредивши једну девојчицу. Испаљивању ракете претходила је серија ваздушних удара израелских ваздухопловних снага прошле ноћи у одговору на  пораст напада из појаса Газе.

У тим нападима рањено је троје Палестинаца, рекао је један палестински званичник Адхам Абу Салмиа.

Израелска војска је саопштила да су циљани тунели за кријумчарење и радионица за израду оружја, док палестински извори наводе да је погодјена  фабрика млечних производа.

Неки од циљаних тунела служе за убацивање у Израел како би се извели напади. Израелска војска је такодје навела да су ваздушни удари освета за испаљивање 13 ракета и мина на Израел ове недеље, пренеле су светске агенције.

У данашњрм ракетирању Израела двоје људи је претрпело шок и више зграда је лакше оштећено. Десеторо деце било је у  вртићу када је  ракета пала седам метара даље, рекла је васпитачица. У претходним нападима на израелску територију није било повредјених.

“Израелске одбрамбене снаге неће толерисати никакав напад на градјане државе Израел, ни војнике ИДФ ( израелске армије) и наставиће да делују одлучно и  снажно против сваке снаге која оперише  терором против државе Израел,” наведено је у саопштењу израелске армије.

Војни портпарол је додао да изралеска војска сматра Хамас, који влада појасом Газе, терористичком организацијом одговорном за све активности на тој територији и нарушавање регионалног затишја.

Лидери исламистичког Хамаса тврде да настоје да зауставе ракетирање Израела али да мање организације настављају такве нападе. У суботу су у израелском ваздушном удару убијена петорица палестинских екстремиста која су припремала ракетни напад.

SHARE

Оставите одговор