SHARE

Пореска управа Републике Српске покренула је иницијативу за отварање стечајног поступка у 34 предузећа, чија су дуговања по основу неизмирених пореских обавеза достигла 102,1 милион КМ.Захтјеви за отварање стечајног поступка предати су надлежним окружним привредним судовима.

Порекса управа се одлучила на овај корак како би заштитила потраживања РС по основу неизмирених пореских обавеза, пошто су исцрпљена сва остала средства за наплату пореза.

На подручју Бањалуке покренути су захтјеви за стечајни поступак код пет субјеката: “Дарко продукт” са дуговањем од 16,88 милиона КМ, “Екстра трговина” чији дуг износи 10,95 милиона КМ, “Кекеровић компани” са дугом од 8,7 милиона КМ, “Младост” са 4,45 милиона дуга и “Лаком конекс” чији дуг износи 1,92 милиона КМ.

У Добоју је покренут захтјев за стечајни поступак против “Добој путева” са дугом од 12,35 милиона КМ и “Петар Мркоњић” са 1,03 милиона КМ дуга.

Против 10 пореских обезника на подручју Требиња покренут је захтјев за стечајни поступак због укупног дуга већег од 26 милиона КМ, док је највећи дужник “Новотекс” са 21,6 милиона КМ дуга.

Подручни центар Пореске управе у Бијељини поднио је стечајни захтјев за шест пореских обвезника чија дуговања укупно износе 13,65 КМ, а највећи дужник је “Алекс петрол” са 8,38 милиона КМ неизмирених обавеза.

На подручју Зворника на удару ове мјере нашло се девета пореских обвезника чија укупна дуговања износе 3,87 милиона КМ, а највећи дужник са 1,42 милина КМ је “Прерада са хладњачом”.

Приједорски Подручни центар Пореске управе поднио је два захтјева за покретање стечаја – против “Сана трговине” која дугује 1,13 милиона КМ и “Козаратуриста” са неизморених 1,09 милиона КМ.

SHARE

Оставите одговор