SHARE

Потпредсједник СНСД-а Игор Радојичић оцијенио је да лидер СДП БиХ Златко Лагумџија покушава да развали комплетну политичку сцену у БиХ, као и да сруши платформу о заједничком политичком дјеловању коју су потписале двије најјаче странке у РС.“Лагумџија покушава да избаци ХДЗ БиХ и ХДЗ 1990 из свих комбинација. Потпуно је јасано да ће то сутра покушати и овдје”, рекао је Радојичић за данашњи “Прес”.

Он је појаснио да ће Лагумџија покушати да разбије странке из РС и да оне мање узме са собом, те да је то сљедећи корак који се очекује.

Радојичић је навео да ће лидер СДП-а, пошто та странка има чврст договор са ПДП-ом, покушати да извуче СДС и да власт на нивоу БиХ праве са њима, ХСП-ом, Народном странком Радом за бољитак, те да би у тој варијанти СДП био потпуно доминантан.

Говорећи о томе у којој су фази договори СНСД-а и СДП-а, он је нагласио да је након посљедњег састанка који је одржан у Сарајеву дошло до “сметње у везама”, зато што је СДП подржао Младена Иванића за кандидата за Дом народа БиХ.

“То је конфликтна тачка. Ако разговарате о заједничком дјеловању и формирању власти на нивоу БиХ, а идете директно у кост и правите опозициони блок у туђој кући, јасна је ваша намјера да желите да направите проблем”, нагласио је Радојичић.

Он је навео да је након тога дошло до консултација о формирању Вијећа народа РС на којем је представник СДП-а дошао са ултиматумом да кандидат те странке Мирсад Ђапо буде предсједавајући Вијећа.

SHARE

Оставите одговор