SHARE

Лидери СДП-а БиХ Златко Лагумџија, СДА Сулејман Тихић, Народне странке “Радом за бољитак” Младен Иванковић Лијановић и ХСП-а БиХ Звонко Јуришић данас ће на конференцији за новинаре у Сарајеву представити усаглашену заједничку програмску платформу.Према ријечима портпарола СДП-а БиХ Дамира Машића, ријеч је о првој програмској платформи након Дејтонског споразума и потпуној промјени досадашње праксе формирања власти на било ком нивоу на бази министарских фотеља.

“Широка платформа зове се Основе за формирање власти у Федерацији БиХ и платформа заједничког наступа у институцијама БиХ у мандатном периоду 2010-2014. година, а бави се приоритетима дјеловања у овом мандатном периоду”, рекао је Машић Срни.

Он је рекао да наведени документ садржи сва битна питања од уставних промјена, мапе пута за евроатлантске интеграције, рјешавања питања државне имовине, пописа становништва, економских и политичких приоритета до конкретних законских рјешења и институционалне равноправности народа и грађана на цијелој територији БиХ.

“Платформу су усагласиле и прихватиле ове четири партије, али је отворена и за друге партије да јој се придруже”, додао је Машић и најавио да ће документ о заједничком дјеловању четири странке сутра бити подијељен новинарима, те да ће бити објављен и на страначким порталима.

Из СДА је саопштено да је програмском платформом обезбијеђена институционална равноправност конститутивних народа и осталих на цијелој територији БиХ.

SHARE

Оставите одговор