SHARE

Предсједник Партије демократског прогреса (ПДП) Младен Иванић оцијенио је да у документу “Економска политика Републике Српске за 2011. годину” и нема економске политике, јер нема других мјера осим повећања пореза и доприноса.“Ово је једина влада у региону која ће се на тај начин борити против економске кризе, док у другим земљама смањују порезе и доприносе. На тај начин уништиће се и ово мало привреде, оптеретити сектори који запошљавају највише радника, као што су грађевинарство, текстилна и кожна индустрија”, рекао је Иванић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да ће на тај начин доћи до пораста сиве економије, смањења плата запослених у угроженим секторима и до повећања незапослености.

“Додатно оптерећење ових сектора, у којим раде најсиромашњије становништо, имаће за ефекат смањење плата или гашење производње”, став је Иванића.

Према његовим ријечима, преварени су и борци, посебно они који су раније отишли у пензију, јер су имали загарантовани износ борачке пензије, а сада им се та привилегија укида. Иванић је подсјетио да је ПДП још раније предлагао да се борачке пензије требају финасирати из буџета, а не Фонда ПИО.

На питање када очекује формирање власти на нивоу БиХ, Иванић је оцијенио да то неће бити брзо, да сукоб постоји у ФБиХ, те да сада долазе ефекти Вашингтонског споразума између Бошњака и Хрвата.

SHARE

Оставите одговор