SHARE

Српски тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић изјавио је данас да је истрага српских власти о трговини људским органима на Косову и Метохији и северу Албаније одмакла много више од истраге специјалног известиоца Савета Европе Дика Мартија.Он није желео да говори о именима осумњичених истичући да ће резултати истраге бити објављени по њеном окончању.

“Не желим да лицитирам колико има лекара и људи који су чинили кривицна дела под истрагом. Избећи ћу да именујем било кога, јер већ има пуно шпекулација о томе у медијима”, рекао је Вукчевић на конференцији за новинаре поводом Мартијевог извештаја у којем је поред осталих, као одговоран за трговину људским органима означен косовски премијер Хашим Тачи.

Вукчевић је поручио да без сарадње са Еулексом и Саветом Европе неће бити напретка у тој истрази, истичући да није битно ко ће процесуирати и подићи оптужницу против одговорних.

“Ко ће процесуирати – ми и ли Еулекс или Албанци, није важно, наше је да докажемо да су извршена недела, важно је само да одговарају.   Ја сам тужилац и мој посао је налажење доказа, да их понудим суду и да докажем да је неко извршио кривицно дело”, рекао је Вукчевић одговарајући на питања новинара у Специјалном суду.

SHARE

Оставите одговор