SHARE

Бивши хрватски премијер Иво Санадер склонио је милион и по евра на два тајна рачуна у иностранству, објавили су хрватски медији, позивајући се на високе изворе у истражном тиму.Новац је пронашао Интерпол у двјема страним земљама, али се због истраге детаљи држе у тајности.

Хрватска јавност заокупљена је питањем хоће ли Санадер пристати на убрзани поступак изручења, а то би могло бити јасније данас након конференције за новинаре, коју је за 10.00 часова сазвало државно тужилаштво у Салцбургу.

У међувремену, Аустријанци су потврдили да Санадера желе испитати као свједока у афери Хyпо банке.

Све је мање оних у Хрватској који вјерују да ће бивши хрватски премијер пожурити у Хрватску, гдје га одмах чека 30 дана истражноог затвора и саслушање које ће се снимати видеокамером.

Познаваоци прилика случаја Санадер истичу три сценарија његовог тока. За Загреб би најпожељнији био да Аустријанци Санадера што прије врате у Хрватску.

Друга два брину владајућу елиту, а односе се на плаћање високе гаранције која би Санадеру омогућила да се брани са слободе у Аустрији, одакле би напао своје дојучерашња сараднике, посебно премијерку Јадранку Косор, потпредсједника Сабора Владимира Шекса и државног тужиоца Младена Бајића.

Трећа опција је да Санадер дође у Хрватску и обрачуна се са свима, тврдњом да су сви све знали и да су зато сви одговорни.

SHARE

Оставите одговор