SHARE

У Полицију Брчко дистрикта приведено је 31 лице на криминалистичко-техничку обраду, у оквиру шире полицијске акције кодног назива “Скутер” коју од јутрос од 3.00 часа спроводе припадници више полицијских агенција, потврдио је Срни портпарол брчанске Полиције Халид Емкић.Према његовим ријечима, полицијски претреси проведени су на 30 локација у дистрикту, а након криминалистичке обраде вјероватно ће неки бити пуштени.

“Акција је још у току, вјероватно ће бити још привођења, али сасвим је сигурно да сви који прођу криминалистичко-техничку обраду неће бити задржани. Још је рано говорити о дефинитивним резултатима акције, јер се ситуација мијења из часа у час”, објаснио је Емкић, наводећи да је 31 лице приведено до 13.00 часова.

Он је рекао да се 20 лица сумњиче да су директно или индиректно повезани са производњом и стављањем у промет дрога на подручју Брчко дистрикта. За њих се располаже информацијама да су током ове године ставили у промет око пет килограма дрога, углавном марихуане и хероина, и мање количине кокаина.

Срна незванично сазнаје да је у акцији “Скутер” јутрос пронађена и одузета и извјесна количина ватреног оружја и муниције.

Шира акција “Скутер”, у којој је ангажовано 200 полицајаца, осим претреса 30 локација у дистрикту, обухвата исте полицијске активности још на укупно седам локација у Бијељини, Тузли и Орашју. Акција, коју координира Тужилаштво дистрикта, проводи се по налогу Основног суда у Брчком.

Циљ је хапшење произвођача и растурача дрога на подручју сјевероисточне БиХ.

Брчанска полиција најавила је за сутра у 11.00 часова конференцију за новинаре, на којој ће више бити ријечи о резултатима ове акције.

SHARE

Оставите одговор