U Policiju Brčko distrikta privedeno je 31 lice na kriminalističko-tehničku obradu, u okviru šire policijske akcije kodnog naziva „Skuter“ koju od jutros od 3.00 časa sprovode pripadnici više policijskih agencija, potvrdio je Srni portparol brčanske Policije Halid Emkić.Prema njegovim riječima, policijski pretresi provedeni su na 30 lokacija u distriktu, a nakon kriminalističke obrade vjerovatno će neki biti pušteni.

„Akcija je još u toku, vjerovatno će biti još privođenja, ali sasvim je sigurno da svi koji prođu kriminalističko-tehničku obradu neće biti zadržani. Još je rano govoriti o definitivnim rezultatima akcije, jer se situacija mijenja iz časa u čas“, objasnio je Emkić, navodeći da je 31 lice privedeno do 13.00 časova.

On je rekao da se 20 lica sumnjiče da su direktno ili indirektno povezani sa proizvodnjom i stavljanjem u promet droga na području Brčko distrikta. Za njih se raspolaže informacijama da su tokom ove godine stavili u promet oko pet kilograma droga, uglavnom marihuane i heroina, i manje količine kokaina.

Srna nezvanično saznaje da je u akciji „Skuter“ jutros pronađena i oduzeta i izvjesna količina vatrenog oružja i municije.

Šira akcija „Skuter“, u kojoj je angažovano 200 policajaca, osim pretresa 30 lokacija u distriktu, obuhvata iste policijske aktivnosti još na ukupno sedam lokacija u Bijeljini, Tuzli i Orašju. Akcija, koju koordinira Tužilaštvo distrikta, provodi se po nalogu Osnovnog suda u Brčkom.

Cilj je hapšenje proizvođača i rasturača droga na području sjeveroistočne BiH.

Brčanska policija najavila je za sutra u 11.00 časova konferenciju za novinare, na kojoj će više biti riječi o rezultatima ove akcije.

Ostavi poruku