SHARE

У руководећој фотељи Дома народа парламента БиХ из РС сасвим сигурно сједиће Огњен Тадић, потпредсједник СДС, док ће функцију члана Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ највјероватније поново заузети Милорад Живковић, посланик из СНСД-а, пише “Фокус”.Пошто је Тадић једини делегат из СДС-а, он ће, сходно платформи СДС-а и СНСД-а, бити члан Колегијума Дома народа парламента БиХ. Милорад Додик, предсједник СНСД-а, недавно је рекао да се ова странка договорила са СДС-ом о руководству у парламенту БиХ.

“Договорили смо се да члан Колегијума Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ буде из СНСД-а, а у Дому народа из СДС-а. Тачно се зна и који су то људи. Када се то одреди у Федерацији БиХ можемо приступити формирању власти на нивоу БиХ” – истакао је Додик.

Драган Ћузулан, генерални секретар СДС-а, потврдио је да ова странка има договор са СНСД-ом да њихов кадар буде члан Колегијума Дома народа.

“Огњен Тадић је једини члан СДС-а у Дому народа, тако да је наш кандидат за ту функцију”, навео је Ћузулан.

Драгутин Родић, делегат ДНС-а у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, рекао је да ће подржати договор који су постигли СНСД и СДС.

“Платформа ових странака је добар документ, који дефинише основне правце дјеловања у заједничким органима у БиХ. ДНС и ја настојаћемо да реализујемо све оно што је у интересу РС, а овај договор који је постигнут између СНСД-а и СДС-а ми ћемо подржати”, рекао је Родић.

Душанка Мајкић, посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ, сматра да не постоји разлог да Милорад Живковић поново не буде у руководству Представничког дома.

“Сматрам да је логично да то поново буде Живковић, јер је он већ био у руководству у претходном мандату и нема разлога да не настави с тим послом”, додала је Мајкићева.

Централна изборна комисија БиХ потврдила је резултате посредних избора за Дом народа Парламентарне скупштине БиХ из Републике Српске.

SHARE

Оставите одговор