SHARE

Страхује се да је више десетина људи погинуло када је брод са азилантима потонуо код удаљених аустралијских Божићних острва у Индијском океану.Дрвени брод са азилантима, највјероватније Ирачанима, ударио је у стијене због великих таласа, након чега је потонуо.

Аустралијска медицинска служба “Доктори у ваздуху” саопштила је да би број погинулих могао бити око 50, а да је 33 људи повријеђено.

Један од чевидаца са Божићних острва рекао је да међу погинулима има беба, дјеце и жена.

“Бацали смо ужад према стијенама и велики број појасева за спасавање. Око 15 до 20 људи успјело је да стави појасеве, али има и тијела која плутају по води. Међу погинулима има беба, жена и дјеце”, рекао је очевидац.

Медији су јавили да је 41 лице спасено, а да се 30 води као нестало.

Локалне телевизијске станице приказале су брод разбијен од стијене и путнике, међу којима има жена и дјеце, у узбурканом мору.

Званичник западно аустралијске владе Колин Барнет истакао је да је велики број информација о несрећи непотврђен, али да има велики број жртава.

Један од бродоломника рекао је аустралијским медијима да је на броду било између 70 и 80 људи. Полиција је изразила увјерење да су у питању Ирачани.

Божићна острва, која се налазе јужно од Индонезије, редовна су дестинација избјегличких бродова и на њима се налази највећи имиграциони центар ван копненог дијела Аустралије./

SHARE

Оставите одговор