SHARE

Група нападача повредила је бившег министра из конзервативне владе пред зградом парламента у Атини током данашњем генералног штрајка, јавља Ројтерс, додајући да је полиција употребила сузавац против демонстраната који су бацали запаљиве бомбе.Британска агенција наводи да је некадашњи министар транспорта Костис Хацидакис, приликом изласка из парламента, дочекан повицима “Лопови” и “Стидите се”, након чега га је, камењем и штаповима, напала група левичарских демонстраната, од којих се спасао бекством у оближњу зграду.

Сведоци су навели да је министрово лице било обливено крвљу.

На централном градском тргу Синтагми, демонстранти су бацили запаљиве бомбе на више аутомобила и на два луксузна хотела, при чему је на једном запаљен балкон.

Јаке полицијске снаге су тада неколико пута узвратиле бацањем сузавца, после чега је настала велика гужва.

Данашњи генерални штрајк организовали су највећи синдикати у земљи у знак протеста против оштрих мера штедње социјалистичке владе, која настоји да превлада тешке последице економске кризе, највеће од Другог светског рата.

Западне агенције преносе да је у Атини на улицама више од 20.000 људи и подсећају да не раде школе, болнице и државне службе као и да је паралисан саобраћај.

SHARE

Оставите одговор