Grupa napadača povredila je bivšeg ministra iz konzervativne vlade pred zgradom parlamenta u Atini tokom današnjem generalnog štrajka, javlja Rojters, dodajući da je policija upotrebila suzavac protiv demonstranata koji su bacali zapaljive bombe.Britanska agencija navodi da je nekadašnji ministar transporta Kostis Hacidakis, prilikom izlaska iz parlamenta, dočekan povicima „Lopovi“ i „Stidite se“, nakon čega ga je, kamenjem i štapovima, napala grupa levičarskih demonstranata, od kojih se spasao bekstvom u obližnju zgradu.

Svedoci su naveli da je ministrovo lice bilo obliveno krvlju.

Na centralnom gradskom trgu Sintagmi, demonstranti su bacili zapaljive bombe na više automobila i na dva luksuzna hotela, pri čemu je na jednom zapaljen balkon.

Jake policijske snage su tada nekoliko puta uzvratile bacanjem suzavca, posle čega je nastala velika gužva.

Današnji generalni štrajk organizovali su najveći sindikati u zemlji u znak protesta protiv oštrih mera štednje socijalističke vlade, koja nastoji da prevlada teške posledice ekonomske krize, najveće od Drugog svetskog rata.

Zapadne agencije prenose da je u Atini na ulicama više od 20.000 ljudi i podsećaju da ne rade škole, bolnice i državne službe kao i da je paralisan saobraćaj.

Ostavi poruku