SHARE

Високи представник у БиХ Валентин Инцко изјавио је да у уставним реформама у БиХ неће бити радикалнијих промјена, те да је потребно на овом пољу учинити оно што је тренутно могуће.Инцко је поновио да још није дошло вријеме за гашење ОХР-а, наводећи да до посљедњег засједања Управног одбора Савјета за провођење мира у Сарајеву није било помака у рјешавању питања државне и војне имовине и реализацији програма 5+2.

Високи представник је рекао за Радио Слободна Европа истакао да је вријеме да политичари из БиХ узму своју судбину у своје руке и да би БиХ требала да влада сама собом.

Он је изразио очекивање да ће ускоро бити формирана власт БиХ и подвукао да приоритет политичара у БиХ треба да буде економска ситуација, те да учине све да грађани живе добро, као што је то био случај до почетка деведесетих година прошлог вијека.

Инцко је додао да су међусобна извињења лидера у региону због невиних жртава велики помак, додајући да када је ситуација у региону боља, онда си и боље прихваћен у Бриселу.

“Не можеш да идеш у Брисел, а да си са комшијама у свађи” – закључио је Инцко.

SHARE

Оставите одговор