Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da u vladajućoj koaliciji uopšti nije bilo razgovora o postavljanju Ivice Dačića na mesto premijera i smenjivanju šefa srpske diplomatije Vuka Jeremića.„To uopšte nije postojalo u realnosti. Nekada mediji iskreiraju jednu realnost koja je nepostojeća, onda građani pomisle da je tako, a kada se to ne ostvari onda su krivi oni koji su bili zaduženi za realizaciju“, rekao je Tadić novinarima u Palati Srbija.

Tadić je apelovao na medije da ne dovode građane u zabludu i poručio da će razgovori o rekonstrukciji vlade, kako je i ranije najavio, početi posle Nove godine.

„Videćemo da li postoje kapaciteti za rekonstrukciju ili ne postoje. To može da se desi samo ako postoje realni osnovi imajući u vidu političke odnose unutar vladajuće koalicije“, kazao je Tadić.

Prema njegovim rečima, lider SPS i ministar unutrašnjih poslova  Dačić je poslednjih dana „ni kriv ni dužan“ pod pritiskom javnosti, budući da se o mogućnosti da on obavlja premijersku funkciju nije razgovaralo od trenutka kada je vlada formirana.

Ostavi poruku