SHARE

Председник Србије Борис Тадић изјавио је данас да у владајућој коалицији уопшти није било разговора о постављању Ивице Дачића на место премијера и смењивању шефа српске дипломатије Вука Јеремића.“То уопште није постојало у реалности. Некада медији искреирају једну реалност која је непостојећа, онда грађани помисле да је тако, а када се то не оствари онда су криви они који су били задужени за реализацију”, рекао је Тадић новинарима у Палати Србија.

Тадић је апеловао на медије да не доводе грађане у заблуду и поручио да ће разговори о реконструкцији владе, како је и раније најавио, почети после Нове године.

“Видећемо да ли постоје капацитети за реконструкцију или не постоје. То може да се деси само ако постоје реални основи имајући у виду политичке односе унутар владајуће коалиције”, казао је Тадић.

Према његовим речима, лидер СПС и министар унутрашњих послова  Дачић је последњих дана “ни крив ни дужан” под притиском јавности, будући да се о могућности да он обавља премијерску функцију није разговарало од тренутка када је влада формирана.

SHARE

Оставите одговор