SHARE

Тужилаштво БиХ предложило је притвор од 30 дана за осам лица приведених у акцији “Кастел”, која је изведена на подручју Унско-санског кантона, док ће осталим приведеним бити дозвољено да се у току даљег поступка бране са слободе, саопштено је данас из ове правосудне институције.У саопштењу се наводи да је притвор предложен за Раму Бркића, Емира Селимовића, Ибрахима Хоџић, Хусеина Кунића, Асмира Машића, Мехмеда Либића, сви настањени у Бихаћу, те за Маху Ћуфуровића и Енеса Селимовића, настањених у Великој Кладуши.

Овим лицима притвор је предложен након испитивања и то због могућег утицаја на свједоке и саучеснике, као и прикривања доказа. Они се сумњиче да су незаконито додјељивали и намјештали послове у појединим институцијама.

Тужилаштво БиХ је захвалило свим полицијским агенцијама које су учествовале у јучерашњој заједничкој полицијском акцији “Кастел”, као и мисији ЕУФОР-а и ЕУПМ-а које су обезбиједиле коришћење хеликоптера за транспорт службеника Тужилаштва БиХ током провођења акције, наводи се у саопштењу.

Током јучерашње акције “Кастел”, која је била усмјерена на откривање и кривично процесуирање лица осумњичених за кривична дјела организованог криминала у вези са кривичним дјелом злоупотребе положаја или овлашћења, привредног криминала, те примања и давања мита и других облика користи, приведено је више од 30 лица.

У акцији, у којој је кородинисало Тужилаштво БиХ, учествовало је око 400 полицијских службеника из Агенције за истраге и заштиту /СИПА/, те министарства унутрашњих послова кантона Сарајево, Зеничко-добојског и Средњобосанског кантона и полиције Брчко дистрикта.

SHARE

Оставите одговор