SHARE

На подручју општине Бијељина хигијенско-епидемиолошке мјере проведене су у 500 кућа у мјесним заједницама Попови и Амајлије, док је дезинфекција штала и спремника за храну завршена у мјесним заједницама Јања, Амајлије и Попови.На провођењу тих мјера ангажовано је 30 тимова са укупно 80 људи – саопштено је јутрос из Републичке управе Цивилне заштите.

Стање на насипу на црпној станици Тополовац у Црњелову је стабилно, а укинута је наредба о преузимању глине из бијељинског предузећа “ИГМ Дрина” због високе цијене једног кубног метра.

Радови ће бити настављени до завршетка санације насипа и умјесто предузећа “Бијељина пут”, извођење радова наставиће Водопривредно предузеће “Семберија” Бијељина и ДМС “Компани” са два багера, два дозера, четири камиона и једним ваљком са посадама.

У Мјесној заједници Дворови у току јучерашњег дана стручни тим је прокопао канале за одвођење воде из Бакрачића, Тријешнице, Буџака, Рудина и Дијелова.

Тренутно се чека хоће ли ниво воде опасти, како би се извршила процјена да ли је потребно додатно прокопавање.

На подручју цијеле оштине Бијељина до сада је пописано 367 поплављених кућа и попис се наставља. На задатку пописивања полављених кућа ангажовано је седам екипа по три члана.

Прикупљање и сахрањивање лешева животиња и даље се ради по пријави, са подручја са којих се вода раније повукла.

Данас ће бити настављено прикупљање и одвоз смећа и других наплавина, а на том послу ангажован је и Машински тим Републичке управе Цивилне заштите.

Снабдијевање електричном енергијом и водом за пиће је уредно.

На подручју општине Фоча припадници Професионалне ватрогасне јединице јуче су у Доњем пољу из поплављених подрума испумпавали воду и прали улице.

Чишћење и дезинфекција објеката и просторија још је у току, док је снабдијевање електричном енергијом и водом за пиће уредно.

У општини Ново Горажде наставља се санација посљедица поплава, а у току је чишћење објеката који су били поплављени.

Јавна кухиња је и даље у функцији, а снабдијевање електричном енергијом и водом за пиће је уредно.
Сијеку се дрва пристигла из ЈПШ “Шуме Српске” АД Соколац.

У општинама Зворник, Братунац, Требиње, Билећа, Невесиње и Гацко стање је непромијењено у односу на претходни извјештај.

Водостај ријеке Саве је и даље у опадању на свим мјерним тачкама.

SHARE

Оставите одговор