SHARE

Полиција и државно тужилаштво Хрватске проводе криминалистичку истрагу над Томиславом Мерчепом, једним од хрватских ратних команданата, због сумње да је починио ратни злочин против српских цивила почињен од почетка октобра до средине децембра 1991. године на подручју Загреба и Пакрачке пољане.Хрватско Министарство унутрашњих послова /МУП/ саопштило је данас да је почело криминалистичку истрагу над педесетосмогодишњим хрватским држављанином, због сумње да је починио кривично дјело ратног злочина против цивилног становништва, не наводећи име осумњиченог.

У саопштењу се наводи да се истрага проводи у сарадњи са Државним тужилаштвом Хрватске, и да јој је претходило вишегодишње прикупљање информација током којег је потврђена сумња да је кривично дјело почињено од почетка октобра до средине децембра 1991. године на подручју Загреба и Пакрачке Пољане.

Загребачка полиција ухапсила је јутрос Мерчепа са којим је обавила информативни разговор.

Мерчеп, који је ратни помоћник министра унутрашњих послова, терети за противзаконито одвођење српских цивила у један од павиљона Загребачког велесајма 1991. године, те одвођење цивила са ширег подручја Пакрачке Пољане, мучење и ликвидације на овом локалитету, које су починиле јединице у резервног састава МУП-а под његовом командом.

SHARE

Оставите одговор