SHARE

Невреме, које је захватило Европу, узроковало је километарски дуге колоне на аутопоутевима, отказивање летова, затворања аеродрома, застоје, кашњење возова, саобраћајне несреће, повреде, а има и жртава.Због снега и леда који је оковао Немачку, у неколико стотина саобраћајних несрећа погинуле су најмање четири особе.

Најсевернија Немачка покрајина Шлезвиг Холштајн, на граници према Данској, утонула је у снег. На путевима су заглављени бројни камиони, а ђаци већ неколико дана не иду у школу, јављају данас немачки медији.

У Баварској се направила колона од 40 километара на аутопуту 93, а слично је и у Северној Рајни Вестфалији, где је у саобраћајним несрећема теже повређено 11, а лакше 40 особа.

Поједине делове Бугарске током ноћи захватио је јак ветар, који је рушио дрвеће и ломио стакла на вишим спратовима софијских вишеспратница, али података о повређенима нема.

У протекла 24 часа на подручју Бугарске догодиле су се 24 тешке саобраћајне несреће у којима је погинуло шест и  повређено 29 особа, од којих је једна у животној опасности. На подручју Софије регистроване су 151 лака и три тешке саобраћајне несреће.

Четири особе су ноћас умрле од мраза у Пољској, па се број мртвих од почетка веома оштре зиме крајем новембра повећао на 70.

Руска агенција Интерфакс јавила је да су рекордне количине снега паралисале аутомобилски саобраћај између Русије и Естоније и да је на граници блокирано око 200 људи, а да због снежних наноса не функционише саобраћај између Талина и Русије преко главног граничног прелаза Нарва-Ивангород.

Саобраћај између градова на северу, истоку и у централном делу Естоније је паралисан, наводи агенција.

Истовремено, јавља Интерфакс, због снега је нарушен и ваздушни саобраћај између главних градова Литваније, Летоније и Естоније.

Итар-Тас с јавља да је више од 65.000 житеља Самарске и Уљановске области, као и Републике Татарстан, без електричне енергије.

Најхладнији градови у Европи данас ће бити Осло са минус 15 степени Целзијуса, Хелсинки са минус 7 и Стокхолм са минус 6, а најтоплији Лисабон са 18 и Мадрид и Атина, где ће максимална дневна температаура достићи 17. подељак.

SHARE

Оставите одговор