Vlada Republike Srpske (RS) danas će na vanrednoj sjednici razmatrati stanje u vezi sa poplavama, a na redovnoj Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova u 2011. godini u RS po hitnom postupku.Vanrednu sjednicu sazvao je predsjednik RS Milorad Dodik, najavljeno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

Na redovnoj sjednici Vlada će razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o veterinarstvu u RS, te prijedloge uredbi o izmjenama uredbe o kategorijama i zvanjima državnih službenika i uredbe o radnim mjestima namještenika, najavljeno je iz Generalnog sekretarijata Vlade RS.

Pred ministrima će se naći informacija o realizaciji akcionog plana za provođenje Strategije podsticanja izvoza RS u 2010. godini, te izvještaj o realizacijim projekta „14. susreti mladih RS 2010“.

Vlada će razmatrati i prijedlog odluke o izmjeni odluke o prihvatanju zaduženja i finansijskog doprinosa prema Kreditnom zavodu za obnovu Frankfurt na Majni za projekat „Gradski sistem vodosnadbijevanja i odvođenja otpadnih voda u Banjaluci“.

Pred Vladom će biti i prijedlog odluke o prodaji akcija državnog kapitala akcionarskog društva za preradu drveta „Nova Borja“ Teslić neposrednim odabirom kupca, te prijedlog odluke o utvrđivanju opšteg interesa za izgradnju vodovoda „Crno Vrelo“ u Prijedoru.

Ostavi poruku