Делегати из Републике Српске (РС) у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ у наредне четири године биће Крстан Симић (СНСД), Сташа Кошарац (СНСД), Огњен Тадић (СДС), Младен Иванић (ПДП) и Драгутин Родић (ДНС), незванично сазнају новинари у Народној скупштини РС.Предсједник Комисије за избор и именовања Радован Вуковић није саопштио имена изабраних делегата, него је навео имена свих кандидата са свих листа и која листа је добила колико гласова, а додјелу мандата вршиће Централна изборна комисија БиХ којој ће парламент РС послати комплетне извјештаје.

Народна скупштина РС завршила је вишечасовни процес гласања за избор ових и делегата за Вијеће народа РС.

Посланици су прво бирали делегате за Дом народа БиХ, затим за Клуб Срба, па за Клуб Бошњака, потом за Клуб Хрвата и напосљетку за Клуб делегата из реда осталих у Вијећу народа РС.

Између сваког гласања предсједник парламента РС Игор Радојичић давао је петнаестоминутне паузе које су сваки пут трајале дуже.

„Комисија за избор и именовања Народне скупштине РС посао од једног сата развукла је на четири сата“, критиковао је Радојичић ову парламентарну комисију.

Ostavi poruku