Delegati iz Republike Srpske (RS) u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH u naredne četiri godine biće Krstan Simić (SNSD), Staša Košarac (SNSD), Ognjen Tadić (SDS), Mladen Ivanić (PDP) i Dragutin Rodić (DNS), nezvanično saznaju novinari u Narodnoj skupštini RS.Predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Radovan Vuković nije saopštio imena izabranih delegata, nego je naveo imena svih kandidata sa svih lista i koja lista je dobila koliko glasova, a dodjelu mandata vršiće Centralna izborna komisija BiH kojoj će parlament RS poslati kompletne izvještaje.

Narodna skupština RS završila je višečasovni proces glasanja za izbor ovih i delegata za Vijeće naroda RS.

Poslanici su prvo birali delegate za Dom naroda BiH, zatim za Klub Srba, pa za Klub Bošnjaka, potom za Klub Hrvata i naposljetku za Klub delegata iz reda ostalih u Vijeću naroda RS.

Između svakog glasanja predsjednik parlamenta RS Igor Radojičić davao je petnaestominutne pauze koje su svaki put trajale duže.

„Komisija za izbor i imenovanja Narodne skupštine RS posao od jednog sata razvukla je na četiri sata“, kritikovao je Radojičić ovu parlamentarnu komisiju.

Ostavi poruku