SHARE

Бивши хрватски премијер Иво Санадер побјегао је из Хрватске – потврдио је портпарол хрватског МУП-а Крунослав Боровец, истичући да полиција није имала налог за његово хапшење.Он је објаснио да због тога Санадеру није спријечен прелазак границе око 11.45 часова на хрватско-словенском прелазу Брегана.

Санадер је тако, бар привремено, предухитрио Државно тужилаштво које је затражило 30 дана истражног затвора за бившег хрватског премијера због злоупотребе овлаштења и положаја.

Санадер се, незванично, терети за малверазције у афери “Фими9 медиа”.

Тужилаштво је још јутрос поднијело захтјев хрватском Сабору за укидање имунитета посланику и бившем премијеру Санадеру и затражило његово привођење. Међутим, Тужилаштво није саопштило детаље, јер захтјев носи ознаку државне тајне.

Захтјев је одмах упућен мандатно-имунитетној комисији Сабора, која одлучује о скидању имунитета Санадеру, на сједници која је затоврена за јавност.

Ово је први пут у од хрватске независности да се за једног премијера тражи притвор.

Иво Санадер, и да није побјегао, не може бити приведен у истражни затвор све док има посланички имунитет, који му може укинути само Сабор, што би се могло догоодити већ у наредна 24 часа.

SHARE

Оставите одговор