SHARE

У бијељинским мјесним заједницама Дворови, Дијелови, Даздарево, Крива Бара и Трњаци под водом је још око 700 кућа – саопштено је јутрос из Републичке управе Цивилне заштите.Тим за црпљење воде са заплављеног терена, у току јучерашњег дана, прокопавањем одводног канала, одводнио је поплављене дијелове Дворова-Тријешницу, Буџак и МЗ Гојсовац. Данас се настављају радови једног машинског тима на црпљењу преостале воде са поплављеног подручја.

Пункт са спасилачком екипом у Дворовима, са једним возилом Оружаних снага БиХ, санитетским возилом, чамцем и теретним возилом, био је мобилан за интервенције током ноћи.

Настављају се активности на утврђивању оштећеног насипа у рејону Тополовац.

Током јучерашњег дана ветеринарски тим за санацију терена прикупио је и извршио закопавање 616 свиња, 23 овце, шест телади и 163 кошнице пчела.

У општини Фоча нема промјена у односу на претходни извјештај. Вода из градског водовода се може користити за пиће након прокувавања.

Једна трафостаница на Тјентишту није у функцији, а општина тражи хигијенске пакете, гумене чизме и гумене рукавице. Комисија ради на процјени штете.

У Новом Горажду се наставља са чишћењем објеката, а вода се може користити за пиће након прокувавања.

Колективни смјештај је пребачен из школе у бивши стационар Фабрике жице, гдје је смјештено 25 до 30 људи.

У Требињу проток воде кроз брану Горица и данас износи 220 метра кубна у секунди.

У селу Орашје ниво воде у односу на највиши опао је за пет до шест центиметара. У колико не буде вјетра у јутарњим часовима планира се достављање припремљених намирница за ово село.

На осталим локалитетима вода се и даље повлачи, али се још нису стекли услови за чишћење и дезинфекцију.

У Билећи се ради на поправци путних комуникација кроз насеља која су била под водом.

На подручју Невесиња у МЗ Биоград и Грабовица ниво воде је опао за 120 центиметара. Наставиће се рад на чишћењу и санирању терена са којих се повукла вода.

У реону села Луковице и Гарева, општина Гацко, ниво воде је и даље у опадању.

Водостај ријеке Саве је мањи у односу на јуче – у Броду за 13 центиметара, у Шамцу за 22 центиметра, док је у Градишци за два центиметра виши.

Проток на ХЕ Вишеград јутрос у 6.00 часова износио је 1015 метара кубних у секунди, на ХЕ Бајина Башта 1000 метара кубних у секунди, на ХЕ Мали Зворник 986 метара кубних у секунди, док је водостај ријеке Саве на мјерној тачки Рача у 6.00 часова износио 708 центиметара.

SHARE

Оставите одговор