SHARE

Одговори Србије на дио питања из упитника Европске комисије која се односе на безбједност и потрагу за Ратком Младићем и Гораном Хаџићем остаће тајна за јавност, пишу београдске “Вечерње новости”.Сарадња са Хагом, која ће носити ознаку тајне, покривена је са 12 питања, а трећина се односи на хапшење Младића и Хаџића – кораке које држава предузима против њих и оних који их скривају. Питања се односе и на то колико се бјегунаца добровољно предало и да ли су изручења пратили проблеми, наводи лист.

“Информације које су везане за безбедност и Хаг не морају да буду објављене, јер би, уколико изађу у јавност, могле да нанесу штету држави и истрази”, рекао је шеф Владиног савјета за европске интеграције Ласло Варга.

Он је објаснио да су у питању подаци који и у Србији носе ознаку тајности.

Лист наводи да је Европска унија оставила могућност да Влада Србије не објави информације које су повјерљиве, те да је стога већ одлучено да се на сајту не објелодане сви одговори.

Дио тајних информација је уједно уступак Србији јер друге земље из окружења нису имале то право.

Иако су Црногорци одлучили да упитник буде тајни, на инсистирање Европске комисије морали су да промијене став, пише лист.

SHARE

Оставите одговор