SHARE

Народна скупштина Републике Српске /РС/ и ад хок одборници из реда Бошњака, Хрвата и осталих требало би данас да бирају делегате за Вијеће народа РС и делегате из РС за Вијеће народа Парламентарне скупштине БиХ.Делегати оба вијећа требало би да буду бирани у оквиру тачке “Избор и именовање” која је обично посљедња, али за коју постоји пословничка могућност да буде допуњена и измијењена у погледу редослиједа, о чему ће се посланици изјашњавати гласањем.

Потом би се посланици вратили на преосталих 17 тачака дневног реда треће редовне сједнице парламента Српске, међу којима су извјештаји о раду МУП-а, ИРБ-а, Комисије за концесије, Агенције за осигурање РС, Комисије за хартије од вриједности и Правобранилаштва.

Пред посланицима ће се наћи извјештаји о реализацији Програма рјешавања проблема расељених лица, повратника и избјеглица, о малим и средњим предузећима и занатско-предузетничкој дјелатности, о стању и управљању републичким робним резервама за период и о извршеном административном надзору над радом јединица локалне самоуправе.

На дневном реду су информације о дугу РС, о усклађивању прописа РС са прописима Европске уније, о спровођењу члана 3. Закона о локалној самоуправи и о стању и условима привређивања у прехрамбеној индустрији, те приједлози акционог плана за унапређење положаја жена на селу и одлуке о прихватању задужења према Фонду за међународни развој за пројекат стамбене реконструкције.

SHARE

Оставите одговор