SHARE

Из буџета града Бањалука издвојено је 60.000 КМ хуманитарне помоћи за поплављена подручја у Републици Српској /РС/ – одлучено је данас на другој ванредној сједници градског парламента.“Од укупног дијела ових средстава 54.000 КМ биће усмјерене директно поплављеним подручјима у РС, а 6.000 КМ Друштву са ограниченом одговорношћу `Еко бел` Бањалука”, рекао је градончаелник Бањалуке Драгољуб Давидовић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да 6.000 КМ иде на име учешћа плаћања трошкова боравка екипа и других трошкова које “Еко бел” упућује ради санације објеката и терена на поплављеном подручју у Семберији.

“На данашњој сједници смо Влади РС предложили да се отвори посебан жиро рачун на којем би се уплаћивала средства за помоћ поплављим подручјима у РС, као и да се убудуће размишља о оснивању Фонда на нивоу РС у којем би се слијевала средства за помоћ приликом елементарних непогода”, прецизирао је Давидовић.

Према његовим ријечима, овакве природне непогоде јесу посљедице климатских промјена, а град Бањалука се директно укључио у борбу против тога, тиме што је већ основао Савјет за смањење утицаја климатских промјена.

“Скупштина града још једном апелује на све правне субјекте и грађане у Бањалуци да свако према својим могућностима искаже солидарност и помогне овим подручјима колико је то могуће”, рекао је Давидовић.

Предсједник Скупштине града Бањалука Слободан Гаврановић је истакао да не би било коректно било коју општину издвојити и упутити јој ова новчана средства, већ да то треба да се уради централизовано и да Влада јасно прецизира критеријуме и одлучи којој општини је колико потребно.

SHARE

Оставите одговор