U poplavljenim naseljima Semberije sve osnovne škole, osim u Dvorovima, obavljaju redovnu nastavu nakon par dana pauze, potvrdio je Srni predsjednik Aktiva direktora osnovnih škola Bijeljina Dragorad Vasić.On je naveo da nastava u Dvorovima nije počela zato što se voda još nije povukla i što nema struje, te se ne može uspostaviti sistem grijanja.

„Škole su uglavnom od ponedeljka počele sa radom što nam je i bio cilj da na neki način smanjimo paniku i tenzije oko cijeljie ove situacije. Školski objekti u principu nisu bili zaplavljeni, a u pojedinim školama nije bilo ni dvorište“, rekao je Vasić.

On je naveo da su na terenu ekipe koje ispumpavaju vodu iz škole u Dvorovima i da će i taj školski objekat početi sa radom čim se stvore uslovi.

Vasić je podsjetio da je juče bila prekinuta nastava i u najvećoj bijeljinskoj Mjesnoj zajednici Crnjelovo zbog nastale situacije oko mogućnosti probijanja savskog kanala, ali da je danas nastava u toku.

„Nijedan školski objekat nije oštećen ali ima određenih problema kada je u pitanju vlaga i čišćenje blata sa školskih terena. Konstantno se obilazi teren da se provjeri higijensko stanje“, naveo je Vasić i dodao da djeca piju flaširanu vodu.

On je dodao da su objekti očišćeni sanitarnim i hemijskim sredstvima i nema bojazni od nekih bolesti, ali da će se ipak i u školama uraditi dezinfekcija koja se planira u svim zaplavljenim objektima.

Vasić je istakao da će prvi dan nadoknađivanja nastave biti 31. decembar, a da će preostali broj časova biti nadoknađen u drugom polugodištu.

Ostavi poruku