SHARE

У поплављеним насељима Семберије све основне школе, осим у Дворовима, обављају редовну наставу након пар дана паузе, потврдио је Срни предсједник Актива директора основних школа Бијељина Драгорад Васић.Он је навео да настава у Дворовима није почела зато што се вода још није повукла и што нема струје, те се не може успоставити систем гријања.

“Школе су углавном од понедељка почеле са радом што нам је и био циљ да на неки начин смањимо панику и тензије око цијељие ове ситуације. Школски објекти у принципу нису били заплављени, а у појединим школама није било ни двориште”, рекао је Васић.

Он је навео да су на терену екипе које испумпавају воду из школе у Дворовима и да ће и тај школски објекат почети са радом чим се створе услови.

Васић је подсјетио да је јуче била прекинута настава и у највећој бијељинској Мјесној заједници Црњелово због настале ситуације око могућности пробијања савског канала, али да је данас настава у току.

“Ниједан школски објекат није оштећен али има одређених проблема када је у питању влага и чишћење блата са школских терена. Константно се обилази терен да се провјери хигијенско стање”, навео је Васић и додао да дјеца пију флаширану воду.

Он је додао да су објекти очишћени санитарним и хемијским средствима и нема бојазни од неких болести, али да ће се ипак и у школама урадити дезинфекција која се планира у свим заплављеним објектима.

Васић је истакао да ће први дан надокнађивања наставе бити 31. децембар, а да ће преостали број часова бити надокнађен у другом полугодишту.

SHARE

Оставите одговор