SHARE

Министар унутрашњих послова Ивица Дачић изјавио је да је полиција данас претресла две куће у потрази за хашким оптужеником Гораном Хаџићем у склопу редовних активности које се спроводе на основу налога надлежних државних органа.Дачић је, новинарима у Палати Србије, рекао да нема никаквих посебних разлога зашто је баш данас дошло до те акције, и објаснио да се све активности кородинирају и спроводе у сарадњи с Тужилаштвом за ратне злочине и надлежним државним органима, односно Акционим тимом Владе Србије.

Он је навео да МУП извршава њихове налоге и проверава све детаље везане за хашке оптуженике, као и о евентуалним везама људи који им помажу.

Министар Дачић је упутио новинаре да о свим данашњим активностима одговоре потраже у Тужилаштву за ратне злочине које је надлежно за то.

Упутан да ли је током претреса нешто откривено, Дачић је рекао да је и за то надлежно Тужилаштво за ратне злочине, истакавши да полиција све што пронадје доставља том државно органу.

Припадници Службе за откривање ратних злочина МУП-а Србије претресли су јутрос две куће у Новом Саду, у потрази за хашким бегунцем Гораном Хаџићем. У питању су објекти који припадају Хаџићевим блиским родјацима.

Потрага је обављена на основу наредбе тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића.

Циљ ове акције био је потрага за документима и материјалима, али и лицима која имају евентуална сазнања о томе где се налази Хаџић и могли би да помогну у његовом лоцирању и проналажењу.

SHARE

Оставите одговор