Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je policija danas pretresla dve kuće u potrazi za haškim optuženikom Goranom Hadžićem u sklopu redovnih aktivnosti koje se sprovode na osnovu naloga nadležnih državnih organa.Dačić je, novinarima u Palati Srbije, rekao da nema nikakvih posebnih razloga zašto je baš danas došlo do te akcije, i objasnio da se sve aktivnosti korodiniraju i sprovode u saradnji s Tužilaštvom za ratne zločine i nadležnim državnim organima, odnosno Akcionim timom Vlade Srbije.

On je naveo da MUP izvršava njihove naloge i proverava sve detalje vezane za haške optuženike, kao i o eventualnim vezama ljudi koji im pomažu.

Ministar Dačić je uputio novinare da o svim današnjim aktivnostima odgovore potraže u Tužilaštvu za ratne zločine koje je nadležno za to.

Uputan da li je tokom pretresa nešto otkriveno, Dačić je rekao da je i za to nadležno Tužilaštvo za ratne zločine, istakavši da policija sve što pronadje dostavlja tom državno organu.

Pripadnici Službe za otkrivanje ratnih zločina MUP-a Srbije pretresli su jutros dve kuće u Novom Sadu, u potrazi za haškim beguncem Goranom Hadžićem. U pitanju su objekti koji pripadaju Hadžićevim bliskim rodjacima.

Potraga je obavljena na osnovu naredbe tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića.

Cilj ove akcije bio je potraga za dokumentima i materijalima, ali i licima koja imaju eventualna saznanja o tome gde se nalazi Hadžić i mogli bi da pomognu u njegovom lociranju i pronalaženju.

Ostavi poruku