SHARE

Група терориста се тренутно обучава у једном кампу за обуку Ал Каиде за нападе у Европи, а једна мета је и Аустрија, тврди један некадашњи припадник Ал Каиде у изјави бечком недељнику „Њуз”.Неименовани 33-огодишњи Немац пореклом са Балкана борио се раније у Босни и у Чеченији, а потом је доспео у Авганистан, и био је тренер за бомбашке нападе у једном терористичком кампу у Пакистану.

Њега је 2007. ухапсила пакистанска тајна служба „ISI” и њихове  америчке колеге и потом је протеран. Од тада се налази под сталном присмотром тајних служби и саслушало га је немачко тужилаштво тако и  аустријска Служба за заштиту уставности и борбу против тероризма (БВТ).

Овај инсајдер, који и даље има контакте са Ал Каидом, тврди да располаже информацијама према којима се у кампу за обуку ове терористичке организације у Вазиристану тренутно налази 23 мушкараца из Немачке и десет из Аустрије.

Када је реч о Аустријанцима ради се „делимично о конвертитима, делимично о мушкарцима турског порекла, који су регрутовани у џамијама у Бечу, Линцу и Грацу”, наводи он.

У изјави, коју „Њуз” објављује у сутрашњем издању, инсајдер истиче да ће обука ових људи још потрајати, а да ће се потом вратити у Европу и стајати на располагању.

Према информацијама које је добио планирани су терористички напади и у Аустрији. „Циљеви су установе државе, ваш парламент, седиште председника, канцелара, и посебно јеврејске установе у Бечу”, рекао је он.

SHARE

Оставите одговор