Grupa terorista se trenutno obučava u jednom kampu za obuku Al Kaide za napade u Evropi, a jedna meta je i Austrija, tvrdi jedan nekadašnji pripadnik Al Kaide u izjavi bečkom nedeljniku „Njuz“.Neimenovani 33-ogodišnji Nemac poreklom sa Balkana borio se ranije u Bosni i u Čečeniji, a potom je dospeo u Avganistan, i bio je trener za bombaške napade u jednom terorističkom kampu u Pakistanu.

Njega je 2007. uhapsila pakistanska tajna služba „ISI“ i njihove  američke kolege i potom je proteran. Od tada se nalazi pod stalnom prismotrom tajnih službi i saslušalo ga je nemačko tužilaštvo tako i  austrijska Služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT).

Ovaj insajder, koji i dalje ima kontakte sa Al Kaidom, tvrdi da raspolaže informacijama prema kojima se u kampu za obuku ove terorističke organizacije u Vaziristanu trenutno nalazi 23 muškaraca iz Nemačke i deset iz Austrije.

Kada je reč o Austrijancima radi se „delimično o konvertitima, delimično o muškarcima turskog porekla, koji su regrutovani u džamijama u Beču, Lincu i Gracu“, navodi on.

U izjavi, koju „Njuz“ objavljuje u sutrašnjem izdanju, insajder ističe da će obuka ovih ljudi još potrajati, a da će se potom vratiti u Evropu i stajati na raspolaganju.

Prema informacijama koje je dobio planirani su teroristički napadi i u Austriji. „Ciljevi su ustanove države, vaš parlament, sedište predsednika, kancelara, i posebno jevrejske ustanove u Beču“, rekao je on.

Ostavi poruku